App ontwikkelen

Het process om een app te laten maken

Je hebt de beslissing genomen om een app te laten maken. Je hebt er over nagedacht wat de app moet doen en hebt nu iemand nodig die de app kan ontwerpen en ontwikkelen. Als je overweegt om de app door Adectum te laten maken begint het process met een project aanvraag. Deze aanvraag wordt vervolgens beoordeeld. De uitslag hiervan wordt teruggekoppeld. In het geval van een positieve uitslag en jouw eigen goedkeuring wordt het volgende process doorlopen.

Een app laten ontwikkelen

Wensenpakket

Allereerst wordt er een wensenpakket opgesteld met alle benodigdheden waar de app over moet beschikken. Hoe beter dit dokument is samengesteld hoe beter het verdere proces kan worden voorbereidt. Het ontwerp en de ontwikkeling is hierop volledig gebaseerd. De inhoud van het dokument wordt omgezet in taken die vervolgens in de volgende fases worden uitgevoerd.

Ontwerp

Afhankelijk van het project wordt er eerst een wireframe (draadmodel) die de plaatsing van de elementen en de navigatie route binnen de app weergeeft. Vervolgens wordt de stijl van de gebruikersinterface ontworpen.

Prototype

Het prototype van de app geeft een goed beeld van hoe de app er uit gaat zien en hoe de navigatie binnen de app gaat verlopen. In deze fase worden de laatste onduidelijkheden uit de wereld geholpen in nvoorbereiding op de werkelijke ontwikkeling.

Ontwikkeling

In deze fase wordt de app samengesteld. De programmeur maakt de code voor de app en indien nodig wordt de backend gemaakt of geconfigureerd. De backend is het onderdeel waar de app vanaf het  internet kan worden ondersteund. Dit kan dataopslag, API’s, een notificatiesysteem, een administratiesysteem of dergelijke online ondersteuning zijn.

Test

In de testfase wordt de app gecontroleerd op fouten en vindt er een wisselwerking tussen kwaliteitscontrole en ontwikkeling plaats. Er worden door ons twee testfases gebruikt. De Alpha fase, waar de technische tests worden uitgevoerd en de Beta fase waarbij de functionaliteit onder de loupe wordt genomen. Het kan zijn dat er in de Beta fase de eindgebruiker(s) en/of de cliënt wordt gevraagd functionele tests uit te voeren.

Lancering

Als alle tests volgens verwachting zijn verlopen en er groen licht wordt gegeven wordt de app gepubliceerd en is klaar voor gebruik. Afhankelijk van het project kan het zijn dat er daarna nog analyses worden uitgevoerd om te kijken hoe de app zich in de live situatie gedraagt.

Wat kost het om een app te laten maken?

Wat kost het om een app te laten maken

De hoogte van de investering in een app hangt sterk af van de funcionaliteit die de app dient te bezitten, is er een backend nodig, de platformen waarop de app moet funcioneren, de complexiteit van de app, etcetera. Om exact te weten wat jouw app gaat kosten is het het beste om contact op te nemen via het onderstaande formulier. Beschrijf in kort je wensen en we nemen contact op voor de details.